Volitve bodo spopad naslednic privilegiranih “levih privatizerjev” in žlahtne desnice

Dr. Anže Logar (vir: Twitter)

Premoženje, ki so ga javno objavili kandidati za predsedniške volitve, razkriva, da bo šlo na letošnjih predsedniških volitvah za spopad naslednic “levih privatizerjev”, kakor je naslednike privilegirane leve politične elite v Sloveniji označila Nina Krajnik, in kandidatov pogosto na rob potisnjene žlahtne desnice. Zbrane podatke o premoženju treh najresnejših kandidatov za zmago objavljamo v nadaljevanju.

 

Premoženje izbranke Milana Kučana, Nataše Pirc Musar presega pol milijona evrov. Na banki ima 30.000 evrov gotovine, približno 13.000 evrov ima v delnicah Krke. V lasti ima tudi za skoraj četrt milijona evrov finančnih naložb, pri čemer jih ni natančneje pojasnila. V lasti ima tudi 75 odstotkov družinske hiše v Radomljah, vredne 110.000 evrov. V dveh podjetjih je solastnica. Ima skoraj 50 odstotkov podjetja Odvetniška družba Pirc Musar & Lemut Strle, kar je ocenjeno na 63.000 evrov, in 14,6 odstotka Ruske dače, kar naj bi bilo vredno 113.500 evrov. Ima še motor Kawasaki Vulcan S z letnico 2022, ki naj bi bil vreden 10.000 evrov.

Gre za premoženje brez upoštevanja premoženja njenega moža Aleša Musarja, ki ima pod palcem več milijonov evrov.

Premoženje Marte Kos, ki jo kandidira Gibanje Svoboda, med drugim obsega 460.000 evrov vrednostih papirjev in kapitalskih naložb, pol milijona evrov v pokojninskem skladu, nepremičnino v Ljubljani, vredno 147.000 evrov, in audija A6 avant, letnik 2014. Je tudi lastnica podjetja KOS CONSULTING & COACHING, ki ima sedež v Švici.

Anže Logar, ki bo kandidiral s podpisi ljudi, ima v bankah za 50.000 evrov prihrankov, je lastnik četrtine družinske hiše v Ljubljani, katere vrednost je po Gursu 40.691 evrov. V lasti ima tudi majhen katamaran X-CAT (vrednost štiri tisoč evrov) in 20 let star avtomobil saab 9-3 aero cabrio. Ima še 200 delnic Krke, ki so vredne okoli 20.0000 evrov ter nekaj tisoč evrov v različnih finančnih skladih.

Prve ankete sicer kažejo, da se bo v drugi krog uspelo uvrstiti Pirc Musarjevi in Logarju.

A. M.