V Krškem grožnje na prireditvi, v Gazicah več patrulj mirilo pretep

V noči na 20. 4. so policisti posredovali zaradi kršitve javnega reda in miru na prireditvenem prostoru v Krškem. Ugotovili so, da je 22-letni kršitelj, ki je bil pod vplivom alkohola, kršil javni red in mir, udeleženca prireditve spodbujal k pretepu in mu grozil. Kršitelj opozoril in ukazov policistov ni upošteval, nadaljeval je z grožnjami in žaljenjem, zato so zoper njega uporabili prisilna sredstva, mu odvzeli prostost in ga odpeljali v prostore za pridržanje.

Posredovali zaradi pretepov

20. 4. nekaj po 16. uri so policiste PP Brežice poklicali na pomoč iz naselja Gazice, kjer naj bi prišlo do pretepa. Na kraj je bilo napotenih več patrulj, policisti so vzpostavili javni red in mir in ugotovili, da je prišlo do spora in pretepa med sedmimi osebami. Trije udeleženci so bili v pretepu lažje poškodovani in so poiskali zdravniško pomoč. Policisti o dogodku še zbirajo obvestila, na podlagi ugotovitev bodo kršiteljem izdali plačilne naloge oziroma na tožilstvo podali kazensko ovadbo.

21. 4. nekaj po 19. uri so bili policisti obveščeni o sporu in pretepu med več osebami pred prodajalno na Prvomajski cesti v Šentjerneju. Po prvih ugotovitvah in zbranih obvestilih policistov in kriminalistov je prišlo do spora med dvema skupina oseb zaradi dolžniško upniškega razmerja. V pretepu so osebe uporabile plinski razpršilec in palice, poškodovan je bil tudi osebni avtomobil. Policisti in kriminalisti so ugotovili identiteto vpletenih in nadaljujejo z zbiranjem obvestil in preiskavo okoliščin kaznivega dejanja nasilništva in poškodovanja tuje stvari. Zoper povzročitelje nasilja bodo na pristojno tožilstvo podali kazensko ovadbo.


Na območju Drnovega je med 14. 4. in 19. 4. nekdo vlomil v prostore društva in odtujil več pločevink s pijačo. Z vlomom in tatvino je povzročil za okoli 300 evrov škode.

V Šentjerneju je nekdo iz odklenjenega osebnega avtomobila odtujil torbico z dokumenti in bančno kartico. V več prodajalnah je z bančno kartico opravil nakupe in lastnika oškodoval za 250 evrov.

Vir: PU Novo mesto