V Ljubljani so se zbrali državljani, ki imajo dovolj vlade Roberta Goloba

Foto: Nova24TV

Danes ob 17. uri se je na Kongresnem trgu v Ljubljani pričel protestni shod proti vladi Roberta Goloba. Organizator shoda je Slovenska demokratska stranka, a kot dodajajo, gre za vseslovenski shod državljanom, ki imajo dovolj.

“Gre za ukrep nezadovoljnih državljanov in državljank, ki imajo “dovolj”. Dovolj praznih obljub, dovolj vsiljevanja škodljivih ideologij, dovolj zapravljivosti vlade na njihov račun in dovolj indicev, ki kažejo na koruptivna tveganja te vlade,” piše portal Nova24TV, ki shod iz Ljubljane tudi v živo prenaša.

Foto: Nova24TV

Shoda so se udeležili tudi številni vidni predstavniki opozicijske SDS, med njimi prvak Janez Janša, ki je današnji shod označil za glasno budnico, naslednja pa bo po njegovih besedah 9. junija, ko bodo potekale volitve v Evropski parlament.

FOTO: Aljoša Kravanja

Zbrane je nagovoril tudi Aleš Hojs: “Zaradi vas, poštenih, delavnih, domoljubnih ljudi, je danes Ljubljana praznična! Sicer pa Ljubljana ni tako praznična. Zadnja anketa, opravljena med Ljubljančani pred dobrima dvema mesecema, je pokazala, da jih kar 70 odstotkov meni, da se Ljubljana vodi koruptivno, in da je korupcija in klientelizem način dela župana Zorana Jankovića! V vsej samostojni Sloveniji, tako pokvarjenega politika kot je Janković še ni bilo!”

Kot poroča portal 24ur.com, shod v središču Ljubljane sicer za zdaj ob prisotnosti policije poteka mirno in brez izgredov.