V Krškem v drugem krogu za presenečenje poskrbel Kerin

Leskovec pri Krskem, Gostilna Kunst. Predstavitev kandidature Janeza Kerina za zupana Krskega.

Mestno občino Krško bo po delnih neuradnih izidih današnjega drugega kroga županskih volitev naslednja štiri leta vodil neodvisni kandidat Janez Kerin. Ta je po vseh preštetih glasovnicah in ob skoraj 39-odstotni volilni udeležbi zbral dobrih 55 odstotkov glasov, njegov neodvisni tekmec Šiško pa nekaj manj kot 45 odstotkov glasov.

 

Višji kriminalistični inšpektor Kerin je v prvem odzivu za STA povedal, da je nad izidom drugega kroga navdušen. Občutkov se ne da opisati, zmago pa pripisuje naporom in dobremu delu svoje ekipe. “Da smo se borili za vsak glas in za vsakega našega volivca v naši mestni občini”, je poudaril.

Zatrdil je, da jih ne bo razočaral, in da bo ravnal tako, kot je obljubil. “Bom njihov župan in moja vrata bodo zanje vedno odprta,” je dejal.

Za danes je napovedal, da si bo naprej odpočil, nato se bo udeležil krvodajalske akcije v leskovški osnovni šoli, kjer bo daroval kri. S svojo ekipo bo potem začel počasi sestavljati koalicijske zamisli. Tovrstnih ponudb do zdaj sicer ni dobil, je še dejal novi krški župan.

Nekdanji poslanec Šiško je po porazu najprej čestital svojemu tekmecu Kerinu. Predvolilno kampanjo v prvem in drugem krogu je ocenil kot korektno in pošteno. Zahvalil se je tudi svojim volivcem in podpornikom ter pristavil, da nad izidom ni preveč razočaran.

To, da se je Kerin ob šestih dokaj izenačenih kandidatih za krškega župana prebil v drugi krog, je bilo sicer presenečenje, prav tako pa je ob tem, da je za favorita v drugem krogu veljal Šiško, presenečenje njegova zmaga.

A. M.