Takšen šov je potekal v vinski kleti brežiškega gradu

Zavod za podjetništvo, turizem in mladino Brežice v grajski vinski kleti brežiškega gradu priredil edinstveno kulinarično doživetje v maskah.

V letu 2019 obnovljena vinska klet brežiškega gradu je edinstven ambient v središču starega mestnega jedra Brežic. ZPTM Brežice in PMB Brežice si zadnja leta prizadevata k oživljanju tega prostora, zato odločitev o lokaciji, kje bodo izvedli 1. Grajski večer v maskah, ni bila težka.

»Kakšen show, kaj takega nismo pričakovali! »

»Bilo je čarobno, nepozabno.. Takšnih dogodkov si želimo.«

Takšni  so bili odzivi obiskovalcev, ki so se prepustili organizatorjevi ideji, da se tokrat v Brežicah zgodi nekaj drugačnega. Nadeli so si maske in uživali v odlični hrani, lokalnih vinih in pestrem spremljevalnem programu. Na lokaciji so hrano pripravili in postregli Turistična kmetija Vimpolšek, Ošterija Debeluh in Gostilna Pension Les, program pa je povezoval Arnej Ivkovič, profesionalni plesalec, koreograf, igralec in radijski voditelj.

Skozi celoten večer se je odvilo kar nekaj presenečenj. Piko na i je dogodku z zvoki električne violine dodala violinistka Maša Golob, na mikrofonu pa se ji je v nadaljevanju večera pridružila tudi izjemna vokalistka, Flora Ema Lotrič. Organizator je prvič na takšen način povezal različne akterje programa, sodelovala je tudi domačinka, plesalka in koreografinja, Anja Baškovč s svojimi plesalkami.

Ta dogodek bo nedvomno ostal v spominu kot dokaz, da zgodovinski ambient, sodobna zabava in vinarska odličnost tvorijo popolno simbiozo na kateri bo organizator gradil tudi v bodoče. Dejstvo, da na destinaciji razpolagamo s tako vrhunskimi ponudniki, ki so vključeni v Kolektivno blagovno znamko Brežice Izbrano, in ponudniki, ki segajo v sam vrh slovenske kulinarike, je potrebno izkoristiti v smislu povezovanja in promocije.

Vir: Zavod za podjetništvo, turizem in mladino Brežice