Naslednji vikend že 63. Sevniška salamijada

Društvo salamarjev Sevnica aktivno skrbi za ohranjanje tradicije, dviguje kakovost izdelkov in izobražuje. Njihovo delo krepi prepoznavnost kraja in sevniške občine ter hkrati poudarja pomembnost kmetijskih in živilskih proizvodov iz sevniškega okolja. S tem prispevajo k promociji bogate kulturne dediščine in lokalne gastronomske ponudbe.

Letošnja, že 63. Sevniška salamijada, bo potekala na dan mučenikov, v nedeljo, 10. marca, od 13. ure naprej v Gostilni Vrtovšek v starem mestnem jedru Sevnice. Letošnja posebnost bo prihod 20 metrov dolge salame velikanke iz Ljubljane, ki jo bodo na prireditveni prostor prinesli iz smeri Gasilskega doma Sevnica.

Vzorce za tekmovanje na letošnji salamijadi zbirajo do 8. marca. Več informacij o tekmovanju so zapisali na spletni strani društva, www.drustvo-salamarjev.si.

Občina Sevnica bo podprla dogodek tudi z brezplačnim »salamarskim avtobusom«, ki bo obiskovalce varno pripeljal na in iz dogodka. Vozni red bo na občinski spletni strani dostopen od ponedeljka, 4. marca.