Molan po zmagi: Rezultat je obveznost, da delamo še bolj zagnano

V občini Brežice je zmaga pripadla aktualnemu županu Ivanu Molanu, ki je v drugem krogu županskih volitev premagal nekdanjega predsednika DZ Igorja Zorčiča. Molan je po vseh preštetih današnjih glasovih po neuradnih izidih prejel 52,51 odstotka glasov, Zorčič pa 47,49 odstotka.

Molan vnovično podporo ocenjuje kot priznanje njegovemu delu.

Na začetku preštevanja glasov je sicer kazalo, da bo Molan prejel nekaj manj kot 60 odstotkov glasov, bolj kot se je štetje bližalo h koncu, pa se je razlika med njim in Zorčičem zmanjševala. Tako je štetje poskrbelo za razburljiv zaključek, v katerem pa je vendarle slavil Molan. Oba kandidata sta sicer kandidirala kot nestrankarska kandidata, s podpisi volivcev.

Molan je bil seveda prejete podpore vesel. Kot je dejal v izjavi za STA, vnovična podpora pomeni, da so občani njegovo delo in delo njegove ekipe ocenili kot dobro: “Seveda je pa to za nas še ena dodatna obveznost, da v naslednjem mandatu delamo še bolj zagnano in prepričljivo.”

V občini imajo po njegovih besedah odprtih še kar nekaj projektov, tudi evropskih, “kar pomeni, da bodo preprosto zgolj nadaljevali z začrtanim delom”.

V kratkem ga čakata tudi konstituiranje občinskega sveta in dogovor z občinskimi svetniki o nadaljnjem sodelovanju. Pri tem verjame, da se bodo dogovorili za tisto delo, ki je dobro za občino. “Pri nas se namreč ne ukvarjamo z ideološkimi, ampak s konkretnimi projekti. Zato se želim pogovarjati z vsemi, ne glede na to, na kateri listi je kdo kandidiral,” je dejal.

Volilno kampanjo ocenjuje kot intenzivno, posebej drugi krog, “a je bila še vedno v mejah korektnosti”.

A. M.