Janša na terenu v blatu, Kučan z gnojšnjico nad njega

FOTO: Delo

Prvi predsednik Milan Kučan je nedavno v Delovem podkastu med drugim spregovoril o odzivu države in državljanov po katastrofalni ujmi. A da ne bi omenil Janeza Janše, ni šlo.

Delova novinarka je Suzana Kos je v podkastu podala svoje subjektivno mnenje, da je “SDS izkušena stranka, ki je izkoristila trenutek za promocijo”. “Ne dvomimo v iskrenost tega, da so želeli tudi pomagati, takoj so se odpravili na teren in začeli čistiti. Tega se drugi politiki niso spomnili,” je priznala novinarka Dela.

Kučan je mnenja, da gre za stranko, ki ima mobilizirano mrežo in je ni težko mobilizirati:

“Rekel bi, da se ta stranka poslužuje vseh trikov, ki jih obvlada, zlasti predsednik te stranke. /…/ Poslužujejo se trikov, ki jih poznamo tudi v nekaterih drugih avtorikratsko vodenih državah, ki se jih je posluževal Orban, Trump.”

Na besede prvega predsednika države Milana Kučana so se burno odzvali številni uporabniki družbenega omrežja X. “Za njega so pomoči, ki jih z vsem srcem nudijo člani SDS, politični triki?”, so kritični uporabniki, ki Kučanu očitajo, da tudi v težkih časih, ko bi politika morala držati skupaj, ravno on javno obračunava s političnimi nasprotniki.