Komunala Brežice v lastnih prostorih

Zaposleni na Komunali Brežice

Komunala Brežice je včeraj slavnostno odprla nove poslovne prostore v stavbi na Cesti bratov Milavcev 42 v Brežicah. Obnovili so upravno stavbo, kjer so v preteklosti že bili poslovni prostori, uredili pa so tudi operativno stavbo, kjer so skladišče, garderobe za zaposlene in pisarna. Vrednost investicije v nove poslovne prostore je bila približno 500 tisoč evrov.

Direktorica mag. Jadranka Novoselc je ob otvoritvi dejala, da je presrečna, da se selijo v nove, bolj ustrezne prostore za delo. Pred tem so se namreč nahajali na petih različnih lokacijah, kar je vplivalo na organizacijo dela, pa tudi pogoji dela niso bili optimalni.

Darko Ferlan, vodja Sektorja gospodarskih javnih služb Komunale, je uvodoma dejal, da komunalnim podjetjem v vsem tem času, odkar dela na tem področju, to pa je že več kot 30 let, nikoli ni bilo z rožicami postlano. Država je dolgo časa omejevala in nadzirala cene komunalnih storitev in ravno prek nizkih komunalnih računov ohranjala socialni mir. Dejal je, da se je v zadnjih nekaj letih končno zgodil premik, saj občine same potrjujejo cene obveznih občinskih gospodarskih javnih služb in tako zagotavljajo njihovo ustrezno kakovostno izvajanje.

Odprtja novih poslovnih prostorov se je udeležil tudi nekdanji direktor in ustanovitelj Komunale Aleksander Zupančič. Spomnil je, da se je pot začela v majhni pisarni, na podstrešju občine, z eno mizo, omaro in starim računalnikom.

Dogodek je podprl tudi župan Občine Brežice Ivan Molan, ki je podoživel začetke ustanavljanja Komunale Brežice. Dejal je: “Rad bi se zahvalil sedemnajstim svetnikom, ki so pred sedmimi leti podprli idejo brežiške komunale in omogočili, da imamo zdaj v Brežicah sodobno, inovativno in moderno komunalno podjetje.”

Vir: Komunala Brežice

M. P.