Izsledili in prijeli 29 ilegalnih migrantov

Fotografija je simbolična.

S Policijske uprave Novo mesto poročajo o živahnem dogajanju v povezavi z ilegalnimi migranti v zadnjih dneh.

Tako so brežiški policisti včeraj, 2. decembra, v Čatežu ob Savi ustavili voznika osebnega avtomobila nemških registrskih oznak. Med postopkom so ugotovili, da voznik, državljan Francije, v vozilu prevaža državljana Sirije, ki je nezakonito prestopil državno mejo. Okoliščine policisti še preiskujejo.

Na mejni prehod Obrežje pa je v petek, 30. novembra, na vstop v Slovenijo pripeljal voznik tovornega vozila iz Makedonije. Policisti so opravili mejno kontrolo in pregled vozila. V tovornem delu so našli pet tujcev, ki so se skriti med tovorom skušali izogniti mejni kontroli. Državljane Afganistana so predali hrvaškim varnostnim organom.

V soboto, 1. decembra, pa so policisti pri pregledu tovornega vozila makedonskih registrskih oznak s pomočjo senzorjev srčnega utripa v  tovornem delu našli dva državljana Afganistana, ki sta se skrita med tovorom skušala izogniti mejni kontroli in nezakonito vstopiti v Slovenijo. Tujca so predali hrvaškim policistom.

Nezakoniti prehodi državne meje

Policisti so med opravljanjem nalog varovanja državne meje na območju krajev Župelevec, Kostanjevica na Krki in Tribuče ter Vukovci (v občini Črnomelj), izsledili in prijeli 21 tujcev, ki so nezakonito prestopili državno mejo. Postopki s tujci,  ki so se izrekli za državljane Bangladeša, Iraka, Irana, Sirije, Maroka in Kitajske, še niso zaključeni, so sporočili s PU Novo mesto.

C. R.