Minulo sredo je v Gostilni Repovž, ki ima od leta 2020 nosi naziv Hiša gastronomije kolektivne blagovne znamke Sevnica Premium, potekala slovesna podelitev certifikatov kakovosti istoimenske znamke. Nastala je leta 2019, z namenom povezovanja ponudnikov, dviga kakovosti turistične ponudbe, trajnostne naravnanosti in v želji povečanja kakovosti bivanja.
Že v letih 2019 in 2020 je bilo skrbno izbrano najboljše, kar na področju gastronomije in rokodelstva ponuja občina Sevnica, v tem tednu pa se je število vključenih ponudnikov v kolektivno blagovno znamko Sevnica Premium povečalo.
Trenutno 22 že certificiranim ponudnikom se je pridružilo osem novih, med njimi Pivovarna APE, Tjaša Mesinger s Čeberol’co, Sebastjan Popelar, Tina Železnik, Joško Šmit, Vino Kozinc, Ciril Kolenc in KŠTM Sevnica. Šest v shemo že vključenih, med njimi Kmečka zadruga Sevnica, Gabaroni, Kmetija Zakrajšek, Ovčarska kmetija Urban, Nevenka Strnad in Gostilna Repovž, pa je pridobilo certifikate za dodatne nove izdelke.
Vsem štirinajstim ponudnikom sta župan Občina Sevnica Srečko Ocvirk kot predstavnik lastnika kolektivne blagovne znamke in Tanja Lešnik Štuhec, vodja kolektivnih blagovnih znamk po modelu Izvorno slovensko in predstavnica strokovne komisije, skupno podelila certifikate za šest rokodelskih izdelkov in 34 živilskih pridelkov. Certifikati ne pomenijo zgolj potrditve odličnosti ponudbe, temveč so nagrada za znanje, ljubezen do domače zemlje in spoštovanje dediščine domačih krajev.
Certifikat kakovosti Sevnica Premium zdaj skupno odlikuje 11 ročno narejenih izdelkov, 82 kakovostnih lokalnih pridelkov in izdelkov, sedem ponudnikov jedi in pijač, značilnih za sevniško okolje, in Hišo gastronomije, so sporočili iz občine Sevnica.
A. M.