Velike obljube in projekti tik pred volitvami

FOTO: AP

Znano je, da predstavniki političnih strank pred volitvami radi obljubljajo velike projekte v prihodnje, a se je v večini primerov do sedaj izkazalo, da gre le za prazne obljube. Morda se zdi, da narod več ni neumen, a praksa navajanja velikih obljub ostaja.

To se je pokazalo tudi v tokratni predvolilni kampanji za volitve v evropski parlament. Priznanje Palestine, 100 milijonov evrov za nova najemna stanovanja, širitev programa na Univerzi na Primorskem in nakup ne enega ampak kar dveh helikopterjev! Vse to je tik pred evropskimi volitvami napovedala Golobova vlada, ki še po več kot dveh letih ni izpolnila obljub, ki jih je dala že pred volitvami, navaja portal Nova24TV.

Po skoraj enem letu od avgustovskih poplav, nekateri od oškodovanih še danes nimajo zagotovljenega lastnega doma, čeprav je Golob sam obljubil 100 montažnih hiš mesečno. Danes poplavljenci nimajo še nobene.

Medtem je prvak SDS Janez Janša na nedavni seji spomnil, je koalicija v prvi polovici mandata po vsebini uresničila slabih 14 odstotkov obljub iz koalicijske pogodbe. Kritike vladnega dela so bile usmerjene na področje zdravstva, obvladovanja migracij in na plačni sistem v javnem sektorju.

Stavkajo ji zdravniki, sodniki, upravne enote, pripravlja se šolstvo; sanacija po poplavah stoji, kot stoji tudi promet na cestah, stoji gradnja tretjih pasov, stoji gradnja 3000 stanovanj in stoji gradnja drugega bloka nuklearke,” je o uspehih vlade na svojem blogu komentiral nekdanji minister Žiga Turk.

“Javnost ste skušali prepričati, da bo priznanje Palestine rešilo vse probleme, medtem ko je doma veliko problemov, s katerimi se nihče ne ukvarja,” pa je Janez Janša še očital Golobu.