V nedeljo lahko v Brežicah obnovite svojo smučarsko opremo

pixabay.com

Športna zveza Brežice prireja tradicionalno, vsako leto pred začetkom smučarske sezone sejem rabljene in nove smučarske opreme. Sejem organiziramo predvsem z namenom, da omogočimo staršem ugoden nakup oziroma menjavo rabljene smučarske opreme za otroke in mladino. Na sejmu organiziramo tudi strokovno svetovanje pri nakupu opreme ter smučarski servis.

Letos bo sejem v nedeljo, 10.decembra 2017 v balonu pri Športni dvorani Brežice. Sejem bo odprt od 8. do 13. ure. Na sejmu bo možen nakup in prodaja rabljene smučarske  opreme, opreme za bordanje ter drsanje.

Komisijska prodaja opreme

Na sejmu bo organizirana tudi komisijska prodaja opreme. Organizator sprejema blago za komisijsko prodajo v soboto, 9. decembra 2017 v času od 16. do 18. ure ter v nedeljo od 7.30 do 8.30 ure. Ob prevzemu blaga se prodajalcu-lastniku zaračuna prispevek v višini vstopnine za prodajalce, odvisno od količine prejete opreme za prodajo od 1 € do 5 € po kompletu oz. številu smučarske opreme (smuči, palice, čevlji). Na opremo, prodano v komisijski prodaji, ki jo zagotavlja organizator, se zaračuna 15% provizije.

Lahko pa na sejmu sami prodajate svojo rabljeno opremo. Za prodajalce bo vstopnina za sejem odvisno od količine ponujene opreme za prodajo.

Za vse ostale obiskovalce sejma, kupce, pa je vstop prost!

Še zanimivost o smučanju…

Izmed vseh sportov, ki jih gojimo danes, je gotovo smučanje najstarejše. Smučke so najstarejše orodje, ki so ga poznali že v ledeni dobi, takrat ko je bila naša zemlja še vsa pokrita z ledom in snegom in so tisto orodje, s katerim so si prebivalci pomagali, da so se mogli kretati po zasneženi in zamrzli zemlji. Smučke, ki so jih poznali že takrat, so najbolj verjetno nastale iz sank. Sanke so bile namreč tisto vozilo, na katero je takratni človek naložil svoj lovski plen. Drugače skoraj ni moglo biti, kajti kako bi tudi mogel spraviti v svoja stanovališča ogromnega ubitega mamuta ali velikega severnega jelena. Ker pa je spravljal na sankah svoj pleti domov, je moral imeti nekaj tudi za sebe, da je mogel hoditi po vdirajočem se snegu. Pomagal si je na isti način kakor pri lovu. Na vsako nogo si je privezal vejo, ki mu je omogočila lažje premikanje po zasneženih poljanah. Uporabljal je pa tudi kosti ubitih živali, ki si jih je privezal na noge. O tem priča več izkopin, ki se nahajajo po raznih muzejih. (Zvonček, 1931)

N. N.