Boj za upokojence na političnem parketu. Kdo ima več zaupanja?

Stranka Gibanje Svoboda je včeraj formalno ustanovila seniorsko organizacijo stranke Gibanje Svoboda Seniorji, katere predsednik je poslanec Bojan Čebela. Ta je izpostavil predvsem pomen medgeneracijskega sodelovanja in pripravljenost na sodelovanje “razen s tistimi ki v vrste upokojencev sejejo nemir, nezaupanje in pa sovraštvo”. S tem je nakazal, da sodelovanje z ljudsko iniciativi Glas upokojencev, vsaj zaenkrat, ni mogoče.

 

Premier Robert Golob z ustanovitvijo seniorske organizacije upa na “več konstruktivnih predlogov in idej, kako izboljšati položaj starejših v naši družbi”. Glede sodelovanja je pojasnil, da bo to mogoče s tistimi, ki zagovarjajo enake vrednote.

Prav tako je včeraj na pobudo predsednice državnega zbora Urške Klakočar Zupančič potekal posvet za boljšo prihodnost starejših in upokojencev, na katerega so bili med drugim povabljeni predsednica Nataša Pirc Musar in predstavniki več nevladnih organizacij.

Zanimivo, Pavel Rupar, predsednika Inštituta 1. oktober, ki je na ljubljanske ulice pripeljal več kot 40 tisoč upokojencev, ni prejel povabila na posvet. “V DZ hkrati poteka posvet o upokojencih, na katerega nas niso povabili. Zanimivo je, da na posvetu sodelujejo skupine seniorjev, ki niti ustanovljene niso, vas so enostavno izločili, kot da jih ne briga vaše življenje. Popolna diskriminacija in netenje sovraštva ter delitve na njihove in druge je v polnem zaletu … žal,” se je na včerajšnje dogajanje odzval Rupar.

Zaradi koncentracije dogodkov na temo upokojencev, ki so jih včeraj organizirali v Gibanju Svoboda, je očitno, da so se začeli zavedati volilne baze, ki jo upokojenci predstavljajo, oz. Pavla Ruparja, ki jim očitno predstavlja konkurenco in s katerim ne želijo iskati skupnih rešitev za dobrobit upokojencev. Vsekakor upamo, da ne bo ostalo le pri posvetih in bomo kmalu lahko govorili tudi o ukrepih.

Spletno uredništvo