TPV zaradi novih poslov širi svojo proizvodnjo v Brežicah

TPV Brežice

Zaradi pridobitve novih poslov za največje svetovne proizvajalce avtomobilov se je novomeško podjetje TPV, ki proizvaja dele za avtomobile in module za pametne tovarne, odločilo razširiti svoje proizvodne zmogljivosti v Brežicah. Med drugim načrtujejo širitev svoje poslovne enote v Šentlenartu, kot tudi širitev v Industrijski poslovni coni (IPC) Brezina.

V okviru naložbe, ki bo stala 78 milijonov evrov, nameravajo dodatno zaposliti najmanj 50 novih delavcev, med drugim visoko izobražene strokovnjake na področju tehnologij, robotike in avtomatizacije.

TPV namerava v Šentlenartu in IPC Brezina vzpostaviti proizvodnjo v že obstoječih objektih, hkrati pa načrtujejo gradnjo novih objektov. V njih nameravajo izdelovati komponente iz visoko trdnostnega jekla in aluminija. Sodobne tehnologije oblikovanja in spajanja kovin bodo pri tem v največji možni meri avtomatizirane, podprte s sodobnimi robotskimi sistemi, strojnim vidom in sistemi umetne inteligence. Začetek novih prostorov je predviden avgusta letos, proizvodnjo pa nameravajo zagnati februarja 2021.

Skupina TPV s svojimi poslovnimi enotami v brežiški občini predstavlja pomemben delež brežiškega gospodarstva. Hkrati je tudi pomemben delodajalec, saj je v skupini 1200 zaposlenih, od tega več kot 200 v Brežicah.

Kot pomemben del svojega gospodarstva ga dojema tudi brežiška občina, zato ne preseneča, da je občina podjetju v pomoč priskočila s potrebnimi spremembami prostorskega načrta.

Brežiški župan Ivan Molan ob tem pravi, da ga veseli, da so se dosedanji ukrepi, namenjeni podpori gospodarstva, v občini izkazali za uspešne.

M. P.