Splošna bolnišnica Brežice: Izvedejo lahko 100 dodatnih operacij, prejeli pa so tudi donacijo NLB

Izvedejo lahko še 100 dodatnih operacij

Splošna bolnišnica Brežice je med najuspešnejšimi izvajalci zdravstvene dejavnosti pri skrajševanju čakalnih dob, saj je v prvem polletju letošnjega leta izvedla kar 81 odstotkov dodatnega programa.

Iz poročila Ministrstva za zdravje in podatkov je bila brežiška bolnišnica po številu posegov, predvidenih v dodatnem programu, in realizaciji glede na izbrane zdravstvene storitve kar 81-odstotno uspešna – od načrtovanih 116 posegov, predvidenih v dodatnem programu, so jih izvedli 94. O tem smo že poročali tukaj.

Zaradi ustrezne kadrovske zasedbe in prostorov, lahko bolnišnica prevzame del bolnikov, ki čakajo nad dopustno čakalno dobo za operacijo za kile in žolčnih kamnov. V tem letu lahko opravijo skupno še 100 operacij – 50 operacij kil in 50 operacij žolčnih kamnov, zato sprejemajo paciente iz cele Slovenije.

V brežiški bolnišnici navajajo: »Pred samo operacijo je potrebno opraviti pregled v kirurški ambulanti, ki je možen vsak delovnik med 8. in 14. uro. Predhodno naročanje na pregled ni potreben, ob obisku je potrebna le ustrezna veljavna napotnica.«

Splošna bolnišnica Brežice je prejela donacijo NLB

Splošna bolnišnica Brežice je prejela donacijo NLB v višini 9.585 EUR za Porodno-ginekološki oddelek. Kot pojasnjuje direktorica SB Brežice Anica Hribar bodo z doniranim zneskom pristopili k celoviti prenovi porodne sobe. Ta predvideva poleg posodobitve tudi  njeno povečanje, da bi v prihodnje lahko Posavke ter porodnice iz drugih krajev rodile po želji tudi na alternativni način. Prispevek predstavlja približno četrtino potrebnih sredstev za izvedbo projekta, katerega ocenjena vrednost znaša 40.000 EUR. Preostala sredstva bo zagotovila bolnišnica.

Anica Hribar: »Z doniranimi sredstvi bomo uredili prostor, v katerih se pomlajuje naša regija in kjer Posavke in Posavci doživijo najlepše trenutke svojega življenja. Takšnih dogodkov pa je več kot 500 na leto.«

NLB s svojo akcijo ‘Majhni koraki spreminjajo svet na bolje’ in z donacijami že tretje leto zapored pomaga slovenskim porodnišnicam.

Vir: Spletna stran SB Brežice

N. N.