Oborožen moški v Brežicah se ne predaja, pri sebi naj bi imel eksploziv

Foto: Bralec portala 24ur.com

Kot smo poročali, se v eni od stanovanjskih hiš v Brežicah nahaja oborožen moški, na kraju posredujejo policisti specialne enote in pogajalci, širše območje pa varujejo policisti PU Novo mesto.

Že nekaj časa se z moškim pogajajo policijski pogajalci, medtem naj bi bilo iz hiše slišati tudi strele, poroča STA. “Trenutno je območje obkroženo s policijskimi avtomobili, novinarske ekipe niso mogle priti blizu. Na prizorišču je še vedno blindiran avtomobil, policistov kar mrgoli, tam so tudi ostrostrelci, v zraku je policijski dron,” so poročali v nocojšnji oddaji 24ur zvečer.

Po neuradnih informacijah naj bi imel moški pri sebi eksploziv. “Moški se še ni predal, na kraju dogajanja je bil tudi njegov odvetnik in sin, ki naj bi pozival oboroženega k predaji, a žal zaman. Specialci so proti hiši odnesli ščit, zaradi uporabe nočnih naprav nam ni dovoljeno svetiti s kamero proti hiši. Moški naj bi imel zdravstvene težave, zjutraj naj bi ga očividci videli vinjenega v enem od bližnjih lokalov,” je za 24ur zvečer poročal njihov novinar s terena.