Strelski pohod v Brežicah

Simbolična fotografija. FOTO: Shutterstock

Kot so sporočili iz PU Novo mesto na območju Brežic od popoldanskih ur v okolici ene izmed stanovanjskih hiš zaradi varnostnega dogodka posreduje večje število policistov.

Po prvih ugotovitvah in zbranih obvestilih se v stanovanjski hiši nahaja moški, ki ima pri sebi orožje. Posredujejo policisti Specialne policijske enote in policijski pogajalci. Širše območje varujejo policisti PU Novo mesto. Prve ugotovitve kažejo, da je moški sam v hiši.

Po informacijah 24ur.com naj bi šlo za upokojenega policista. Kot so potrdili na Policijski postaji Brežice, še vedno obstaja nevarnost za okoliške prebivalce, zato Policija poziva, naj ljudje ostanejo doma.

“Po pričevanjih prič je domnevno oborožen moški, ki je predhodno sprožil alarm v Lekarni v Trnju, zadržan v eni izmed bližnjih hiš. Na kraju so pripadniki specialne policijske enote, ki so prispeli s službenimi psi. Območje je pod strogim nadzorom ostrostrelcev, hkrati pa skupina za pogajanja poskuša vzpostaviti stik z osumljencem, da bi incident rešili brez nadaljnje eskalacije,” poroča portal ePosavje, ki aktivno spremlja dogajanje v Brežicah.