Kronika vikenda: vožnja po napačni strani cestišča, vlomi se nadaljujejo….

pixabay.com

Vozil po napačni strani cestišča

Brežiški policisti so bili 16. 3. okoli 14. ure obveščeni o prometni nesreči na cesti med krajema Dramlje in Bitna vas. Opravili so ogled in ugotovili, da je nesrečo povzročil 49-letni voznik osebnega avtomobila, ki je zaradi nepravilne strani vožnje izgubil oblast nad vozilom in zapeljal s ceste. Voznik se v nesreči ni poškodoval. Policisti so med postopkom ugotovili, da nima veljavnega vozniškega dovoljenja, v litru izdihanega zraka pa je imel 1,56 miligramov alkohola (3,3 g/kg). Avtomobil znamke Mazda so mu zasegli, izdali plačilni nalog in o kršitvah z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

V noči na 18. 3. so bili brežiški policisti obveščeni o nevarni vožnji voznika osebnega avtomobila Audi A4, ki naj bi v bližini Cerkelj ob Krki zaradi vožnje po levi strani vozišča ogrožal ostale udeležence v prometu. Na podlagi opisa vozila so policisti 32-letnega kršitelja izsledili in mu zaradi očitnih znakov alkoholiziranosti odredili preizkus, vendar je opravljanje preizkusa odklonil. Izdali so mu plačilni nalog in o kršitvah seznanili sodišče, so sporočili iz Policijske uprave Novo mesto.

Vlomi in tatvine

V Brestanici je 16. 3. pozno popoldne nekdo izkoristil odsotnost stanovalcev, vlomil v stanovanjsko hišo in odtujil denar in orožje.

V Artičah je 16. 3. med 18. in 21. uro nekdo vlomil skozi balkonska vrata vlomil v stanovanjsko hišo. Odtujil ni ničesar, z vlomom pa je povzročil za okoli 100 evrov škode, so še sporočili.

O povečanem številu vlomov smo že poročali tukaj.

K. J.