Kronika vikenda: Nad alkoholizirano kršiteljico uporabili prisilno sredstvo

pexels.com
Zavrnil alkotest in se nedostojno vedel do policistov

Brežiški policisti so v noči na 18. 11. v Čatežu ob Savi ustavili voznika osebnega avtomobila in mu zaradi očitnih znakov alkoholiziranosti odredili preizkus. 69-letni kršitelj je opravljanje preizkusa odklonil in se nedostojno vedel do policistov. Odpeljali so ga v prostore za pridržanje, mu izdali plačilni nalog in na sodišče naslovili obdolžilni predlog.

Pod vplivom alkohola brez veljavnega vozniškega dovoljenja

Krški policisti so v noči na 19. 11. v Senovem zasegli avtomobil 43-letnemu vozniku, ki nima veljavnega vozniškega dovoljenja, vozil pa je pod vplivom alkohola.

Vlomi in tatvine

V kraju Golek na območju Krškega je 17. 11. nekdo skozi priprto kletno okno vlomil v stanovanjsko hišo in odtujil denar in zlat nakit. Škode je za več kot 2000 evrov.

Med 17. 11. in 19. 11. je v okolici Sevnice nekdo vlomil v tri zidanice. Odtujil ni ničesar, z vlomom pa je povzročil za okoli 400 evrov škode.

Nad alkoholizirano kršiteljico uporabili prisilna sredstva

Krški policisti so bili 18. 11. obveščeni o kršitvi javnega reda in miru v gostinskem lokalu v Krškem. 29-letna kršiteljica, ki je bila pod vplivom alkohola, se je nedostojno vedla do osebja in ostalih gostov. Tudi po prihodu policistov se ni pomirila in je nadaljevala s kršitvijo, zato so zoper njo uporabili prisilna sredstva in jo odpeljali v prostore za pridržanje. Zaradi kršitev so ji izdali plačilni nalog.

Mladoleten državljan Libije skrit na vlaku

Policisti  Postaje mejne policije Dobova so 17. 11. dopoldne v vagonu tovornega vlaka našli skritega tujca, ki se je skušal izogniti mejni kontroli in nedovoljeno vstopiti v  Slovenijo. Mladoletnega državljana Libije so po zaključenem postopku predali hrvaškim varnostnim organom.

Policijska uprava Novo mesto