Kronika: Včeraj so se v Posavju zgodile kar tri delovne nesreče

Zasežen ukraden Mercedes GLE (Foto: PU NM)

Delovna nesreča

Ob 15.38 je na Obrežju, občina Brežice, delavca pri zemeljskih delih poškodoval delovni stroj. Reševalci NMP Brežice so poškodovanca oskrbeli na kraju nesreče in ga prepeljali v UC Brežice.

O ostalih dveh smo poročali že tukaj.

Vozil pod vplivom alkohola

Včeraj, nekaj po 23. uri so policisti v Brežicah zaradi očitnih znakov alkoholiziranosti odredili preizkus vozniku osebnega avtomobila. 60-letni kršitelj je imel v litru izdihanega zraka 0,73 miligramov alkohola (1,52 g/kg). Odpeljali so ga v prostore za pridržanje in o vožnji pod vplivom alkohola z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

Zasegli ukraden Mercedes GLE

V noči na 24. 11. je na Mejni prehod za mednarodni cestni promet Obrežje, na vstop v Slovenijo, pripeljal voznik osebnega avtomobila Mercedes GLE. Policisti so opravili mejno kontrolo in pregled vozila srbskih registrskih oznak. Pri pregledu so ugotovili, da je številka šasije predrugačena, avtomobil pa je bil v letu 2015 ukraden v Nemčiji. Mercedes GLE so zasegli in z ugotovitvami seznanili pristojno tožilstvo.

Štirje Afganistanci skriti v bolgarskem priklopniku

Popoldne je na Mejni prehod za mednarodni cestni promet Obrežje, na vstop v Slovenijo, pripeljal voznik tovornega vozila s priklopnikom bolgarskih registrskih oznak. Policisti so opravili mejno kontrolo in pregled tovornega vozila, ki je iz Bolgarije v Italijo prevažal koalin. V tovornem delu so našli skrite štiri državljane Afganistana, ki so se skušali izogniti mejni kontroli in nedovoljeno vstopiti v Slovenijo. Po zaključenem postopku so tujce predali hrvaškim varnostnim organom.

Policijska uprava Novo mesto in Urad RS za zaščito in varovanje