Kronika: danes že dve delovni nesreči

pixabay.com

Danes, kar dve delovni nesreči

Občan se je poškodoval pri delu v gozdu

Ob 12.01 se je v bližini naselja Celine, občina Krško, pri delu v gozdu poškodoval občan. Gasilci PGE Krško so zavarovali kraj dogodka ter nudili pomoč reševalcem pri izhodu iz gozda. Reševalci NMP Krško so poškodovanca prepeljali v SB Novo mesto.

Poškodovan občan pri delu s traktorjem

V gozdu pri kraju Celine na območju Krškega je pri vleki vejevja s traktorskim vitlom ena izmed vej udarila 59-letnega moškega, ki je stal v neposredni bližini. Moški je padel in se huje poškodoval. Okoliščine nesreče, ki se je zgodila pri delu s traktorjem na travniku v kraju Podgorje pri Pišecah, pa brežiški policisti še preiskujejo. 47-letnega voznika traktorja so zaradi poškodb glave reševalci odpeljali v brežiško bolnišnico.

Policisti opozarjajo na uporabo zaščitne opreme, dosledno upoštevanje varnostnih ukrepov in previdnost pri delu v gozdu in delu s traktorjem in traktorskimi priključki.

Kaj se je dogajalo včeraj?

Zaseg vozila 

Med kontrolo prometa v Čatežu ob Savi so brežiški policisti okoli 14. Ure ustavili voznika osebnega avtomobila. Med postopkom so ugotovili, da 52-letni kršitelj nima veljavnega vozniškega dovoljenja, vozil pa je neregistriran avtomobil. Vozilo so zasegli, mu izdali plačilni nalog in na sodišče naslovili obdolžilni predlog.

Trčila v peško

Včeraj, ob 17.16 je v naselju Tržišče, občina Sevnica, voznica osebnega vozila trčila v peško. Reševalci NMP Sevnica so poškodovano oskrbeli in prepeljali na zdravljenje v ZD Sevnica.

Reševanja obolelih oseb

Včeraj, ob 14.29 sta posadka helikopterja Letalske policijske enote in dežurna ekipa Helikopterske enote nujne medicinske pomoči Maribor s helikopterjem prepeljali obolelo osebo iz ZD Krško v UKC Ljubljana.

Najdbe neeksplodiranih ubojnih sredstev

Včeraj, ob 13.47 je v bližini naselja Breg v občini Sevnica občan našel minometno mino kalibra 45 mm in dva kosa pehotnega streliva kalibra 7,9 mm, oboje italijanske izdelave, ostanek iz obdobja druge svetovne vojne. Pripadnika Državne enote za varstvo pred neeksplodiranimi ubojnimi sredstvi Dolenjske regije sta nevarne najdbe odstranila in do uničenja primerno uskladiščila.

Policijska uprava Novo mesto in Urad RS za zaščito in varovanje