Kostanjevica na Krki: Februarja nadomestne volitve za člana občinskega sveta

Foto: Uredništvo

Kljub temu, da je Državni zbor ustavil predčasno razpustitev občinskega sveta v Kostanjevici na Krki, se je jabolko spora nadaljevalo. Novembrska seja se je končala zaradi spora med županom in tremi svetniki, kar je posledično pripeljalo do nesklepčnosti. Župan Ladko Petretič je sejo prekinil po približno tričetrturni polemični razpravi zaradi nesklepčnosti. Spor med trojico svetnikov (Andrej Kerina, Andrej Rajar in Anton Zagorc) in županom ostaja. Vse kaže na to, da očitno ni pomagala niti grožnja z razpustitvijo niti predlogi predstavnikov ministrstva za javno upravo, ki so že aprila predlagali, da bi temeljni vzrok spora, vlaganja v telefonijo, zamrznili in da bi odločitev o tem prepustili novemu svetniškemu sklicu, a so svetniki tudi ta predlog kategorično zavrnili. Več o tem http://mojeposavje.si/politicne-igrice-v-kostanjevici-na-krki-se-nadaljujejo/

Na dan novembrske seje 24. 11. 2017 so na ministrstvu prejeli predlog za predčasno razrešitev župana. Predlog je bil zavrnjen, saj niso bili izpolnjeni zakonski pogoji za pričetek postopka predčasne razrešitve župana, zato predlogu ni mogoče slediti.

Februarja, natančneje 18. 02. 2018, sledijo nadomestne volitve za člana občinskega sveta Občine Kostanjevica na Krki za območje Avguštin, Dolšc in Oštrca.

K. J.