Brežice: Župan obiskal nove proizvodne zmogljivosti TPV Automotive

(vir: občina Brežice)

Družba TPV svoje proizvodne procese oblikuje po načelu pametnih tovarn, ki jih odlikuje visoka stopnja avtomatizacije, robotizacije in digitalizacije, zato se je župan Ivan Molan z veseljem odzval vabilu vodstva družb v skupini TPV na ogled 50 milijonov evrov vredne strateške investicije podjetja, ki je izrednega pomena tudi za brežiško občino.

Vodstvo družbe je predstavilo prenovljene prostore ob obstoječi lokaciji podjetja TPV AUTOMOTIVE, d. o. o., v Šentlenartu, kjer so revitalizirali degradirane objekte propadlih podjetij v velikosti 4.000 m², medtem ko prostore v izmeri 2.800 m² še urejajo.

V prenovljenih prostorih bo potekala proizvodnja komponent iz aluminija za novo generacijo povsem električnih vozil. Na lokaciji v Šentlenartu so že postavljeni novi stroji in začela se je serijska proizvodnja.

Župan Ivan Molan si je ogledal tudi nove proizvodne zmogljivosti na območju Industrijsko poslovne cone Brezina, kjer so na objektu že zaključena gradbena dela. V objektu sta že montirani dve novi preši, medtem ko se v sosednjem objektu postavlja povsem avtomatizirana in računalniško vodena linija varjenja in montaže. Na lokaciji v poslovni coni Brezina bo po besedah vodstva družbe do konca leta 2021 stekla velikoserijska proizvodnja komponent iz visoko trdnostnega jekla za podvozja najsodobnejših vozil višjega cenovnega razreda.

Vladimir Gregor Bahč, predsednik nadzornega sveta TPV GROUP, d. o. o., je izpostavil, da so njihove nove proizvodne zmogljivosti v občini Brežice plod konstruktivnega sodelovanja med Občino Brežice in vsemi deležniki, ki so sodelovali v tem projektu. Ob tem se je zahvalil Občini Brežice, ki je z odzivnostjo in pripravljenostjo na sodelovanje pripomogla k temu, da je del proizvodnje že v zagonu in v usklajevanju s kupcem pred začetkom serijske proizvodnje.

Ob zaključku ogleda je župan Ivan Molan poudaril, da je vesel in ponosen na nove proizvodne zmogljivosti družbe TPV AUTOMOTIVE, d. o. o., v Brežicah, kjer bo z razvojem novih proizvodnih procesov in tehnologije prišlo tudi do odpiranja novih delovnih mest in zaposlitve visokokvalificiranega kadra.

Z inovativnimi procesi, ki jih je družba TPV AUTOMOTIVE, d. o. o., pripeljala v občino Brežice, postaja tudi regija Posavje regija tehnološkega razvoja.

M. P.