“Žuram s prijatelji, ne z drogo!” v mesecu maju

Devetošolci Osnovne šole Bizeljsko.

Izvajalci preventivnega projekta “Žuram s prijatelji, ne z drogo!” v sodelovanju z Večgeneracijskim centrom Posavje nadaljujejo z izvedbo preventivnih aktivnosti na šolah na območju občine Brežice. Tako so 4. maja 2018 obiskali Osnovno šolo Bizeljsko, kjer so za učence 9. razreda izvedli krajše predavanje in preventivne delavnice. Učencem so podali nekaj osnovnih informacij o škodljivi rabi dovoljenih in nedovoljenih drog ter o zasvojenosti nasploh.

Glavni cilj preventivnega projekta ozaveščanje mladostnikov na temo droge je promoviranje varne zabave in spodbujanje mladih h kakovostnemu preživljanju njihovega prostega časa. Predavanja izvajajo strokovnjaki iz Centra za socialno delo Brežice, Zdravstvenega doma Brežice in Policijske postaje Brežice. Preventivne delavnice izvajajo usposobljeni prostovoljci pod mentorstvom Mladinskega centra Brežice.

Aktivnosti, ki so jih izvedli za učence 9. razreda iz Osnovne šole Bizeljsko (razred šteje 8 učencev), so potekale v sproščenem vzdušju ter interaktivno v obliki pogovora in debate. Tudi tokrat so ob koncu srečanja z učenci izvedli anonimno anketo, v kateri so jih spraševali po vtisih glede na izvedena predavanja in delavnice. Učenci so odgovorili, da so jim bile aktivnosti zelo všeč, pri čemer so še posebej izpostavili odprt pogovor in možnost izražanja mnenj.

Iz Večgeneracijskega centra Posavje so sporočili, da bodo v maju obiskali še dve osnovni šoli, niso pa navedli, kateri.

Devetošolci Osnovne šole Bizeljsko.

Vir in foto: Večgeneracijski center Posavje.

C. R.