Župan Rojc razkril: V Ilirski Bistrici protivladne proteste organizira LMŠ

Takole se predstavniki SD pred spomenikom Borisu Kidriču odkrito spogledujejo z nekdanjim totalitarizmom.

Župan Ilirske Bistrice Emil Rojc je v svojem nedavnem zapisu na Facebooku razkril to, kar nekateri mediji pišejo že nekaj časa, namreč, da proteste proti vladi organizirajo v LMŠ, SD in Levici, ki so pred dvema mesecema zrušile lastno vlado.

Rojc je sicer razkril le lokalnega organizatorja protestov v Ilirski Bistrici, a gre za vzorec, ki je značilen tudi za državno raven.

Rojc je namreč na svojem Facebook profilu zapisal: “Opažam, da se v naši občini pod vodstvom gospoda Kovačeviča organizirajo protesti pod geslom borbe za boj ‘Kjer bo spoštovan vsak posameznik, za državo kjer ima oblast ljudstvo in za državo kjer se spoštuje človekove pravice in svoboščine’. Glede na to, da sam nisem opazil, da bi se mi v zadnjem času zmanjšale človekove pravice ali svoboščine (ne kot občanu in ne kot županu), glede na to, da se oblast ljudstva ni spremenila (Državni zbor in Vlada RS delujeta na enak način kot v preteklem letu), lepo prosim ‘vse razsvetljene’ za pojasnilo, katere so tiste spremembe v mojem življenju, ki terjajo izvedbo protestov in katere so tiste svoboščine in pravice, ki si jih moram ponovno pridobiti. Za vsa pojasnila se prijazno zahvaljujem.”

Gospod Kovačevič, ki ga omenja Rojc, je po zapisih pod njegovo objavo sodeč, lokalni funkcionar LMŠ v Ilirski Bistrici, in sicer gre za Zlatana Kovačeviča.

Iz zapisa je sicer zanimivo, da Rojc, ki velja za vidnega člana SD, ne deli svojega mnenja z vodstvom SD. Slednje namreč proteste aktivno podpira, se jih udeležuje in jih po informacijah nekaterih medijev pomaga tudi organizirati, zdaj pa jih Rojc sprašuje, kjer za vraga vidijo razloge za proteste. Rojc, namreč, kot je zapisal, ni opazil, da bi se mu v zadnjem času zmanjšale človekove pravice ali svoboščine, zato ne razume protestnikov, tudi tistih iz SD, zakaj protestirajo proti ukrepom vlade Janeza Janše, ko gre za spopad z epidemijo. S tem daje Rojc več kot očitno tudi vedeti, da protestnikov sploh ne motijo ukrepi, pač pa da je njihov cilj predvsem ideološki, to je zrušiti vlado, ki ni istega ideološkega prepričanja, kot so oni.

SD je sicer stranka, ki velja za uradno naslednico nekdanje Zveze komunistov Slovenije in se še danes aktivno spogleduje z nekdanjim totalitarnim režimom. Pred dnevi so na primer predsednik SD Dejan Židan, podpredsednica Tanja Fajon in vodja strankine ljubljanske izpostave Marko Koprivc položili venec pred spomenik Borisa Kidriča v Ljubljani. Gre za ustanovitelja nekdanje tajne vojaške policije VOS znotraj Komunistične partije, ki je po drugi svetovni vojni brez sojenja likvidirala na tisoče Slovencev.

M. P.