Župan Molan obiskal otroke na Poletni grajski dogodivščini

Brežiški župan Ivan Molan je obiskal otroke, udeležence Poletne grajske dogodivščine, ki jo v času počitnic izvaja Posavski muzej Brežice. Gre za eno od 19 počitniških aktivnosti, ki jih izvajajo društva in javni zavodi ter jih sofinancira občina Brežice.

Župan Molan je otroke obiskal v času ustvarjalnih delavnic na grajskem dvorišču. Predstavili so se mu s petjem himne in ga povabili, da se podpiše na zastavo, ki so jo izdelali sami.

Po besedah vodje Poletne grajske dogodivščine, likovne pedagoginje v Posavskem muzeju Brežice Anje Medved se delavnic, ki trajajo štiri dni, udeležuje 40 otrok v starosti od šest do 12 let. Najmlajši otroci se najraje udeležujejo delavnic, večji pa raje prevzamejo vlogo prostovoljcev in pomagajo pri njihovi izvedbi, je povedala.

Po besedah župana Molana občina namenja sredstva za sofinanciranje počitniških dejavnosti otrok, saj se zaveda pomena kakovostno preživetega prostega časa otrok in mladine, še posebej v času počitnic. Gre za številne aktivnosti na področju športa, oratorij in ustvarjanje ter kulinarične delavnice. Približno 120 otrok pa se bo v treh terminih udeležilo tudi Tabora aktivnih doživetij, ki poteka v organizaciji Zavoda za šport Brežice.

S pomočjo sredstev razpisa za sofinanciranje programov in projektov na področju zdravstva in socialnega varstva občina sofinancira in omogoči tudi letovanje otrok na morju, skupaj z Zvezo prijateljev mladine Krško.

A. M.