Župan Molan in minister Počivalšek o turističnih infrastrukturnih projektih v Brežicah

Župan Občine Brežice Ivan Molan se je včeraj sestal na delovnem srečanju z ministrom za gospodarski razvoj in tehnologijo Zdravkom Počivalškom.

Med drugim sta govorila o možnostih razvoja gospodarstva v občini in o aktualnih razvojnih projektih občine na področju turizma in gospodarstva.

Trenutno namreč v brežiški občini potekata dva projekta, povezana s turistično infrastrukturo – obnova Vodovodnega stolpa, simbola občine, kot razgledne točke in prostora za predstavitev kulturne in tehnične dediščine, ter urejanje razgledne točka na Svetem Vidu. Občina pripravlja tudi širitev Obrtne cone Dobova, v prihodnosti pa si želi čim prejšnje uresničitve državnega projekta Gospodarsko središče Feniks ob letališču Cerklje ob Krki in avtocesti Ljubljana-Zagreb.

Minister je županu dejal, da verjame, da bo v prihodnje država našla možnosti, da takšne projekte tudi podpre. Predstavil je tudi razpise z različnimi spodbudami v skupni vrednosti 646 milijonov evrov. “Od tega je okoli 140 milijonov evrov namenjenih za projekte na področju turistične infrastrukture in namestitvenih kapacitet. Poleg tega bodo podjetjem na voljo še programi in ukrepi izvajalskih organizacij v višini 289 milijonov evrov njihovih lastnih sredstev,” je povedal.

A. M.