Žrtev družinskega nasilja v bližini Sevnice s številnimi svežimi in starimi poškodbami

(vir: arhiv)

V sojenju Muhabiju Gashiju, ki ga obtožnica bremeni umora partnerke v družinski hiši v občini Sevnica, je bil danes na krškem okrožnem sodišču zaslišan izvedenec sodne medicine Gregor Haring. Med drugim je potrdil, da je Gashijeva partnerka umirala več ur ter da je imela številne sveže in stare poškodbe.

 

Obtožnica Gashiju očita, da je 1. februarja lani pretepel partnerko, s katero sta imela šest otrok. Do nje naj bi bil nasilen že prej, usodnega dne pa naj bi nasilje stopnjeval do te mere, da je zaradi poškodb umrla.

Sodni izvedenec je na današnjem zaslišanju potrdil, da je Gashijeva partnerka umirala več ur potem, ko ji je Gashi prizadejal več poškodbe. Na njenem telesu so našli številne sveže in tudi stare rane, ki naj bi bile posledice udarcev.

47-letni Gashi se je nekaj ur po dejanju sam javil na sevniški policijski postaji, kamor je prišel skupaj z otroki, ki so zdaj v rejništvu.

Med svojim zagovorom novembra lani je sicer zanikal, da bi bil v preteklosti do partnerke nasilen, vsaj ne do mere kot usodnega dne.

A. M.