Znani evidentirani kandidati SDS za poslanca v Posavski regijski koordinaciji

Znani so evidentirani kandidati Slovenske demokratske stranke (SDS) za volitve v Državni zbor RS leta 2022 iz Posavske regijske koordinacije stranke.

Evidentirani kandidati za poslanca so: Cvetko Sršen, Janez Jože Olovec, Tomaž Lisec in Štefanija Pavčnik.

Predsednik Posavske regijske koordinacije SDS in evidentirani kandidat za poslanca v Državnem zboru RS Cvetko Sršen je v svojem nagovoru na srečanju v Leskovcu pri Krškem poudaril, da se je za kandidaturo odločil zaradi svojih izkušenj, znanja, idej in volje. Dodal je: “Menim, da je v Sloveniji več tem, ki jim moramo nameniti pozornost tudi v prihodnje oziroma so kar naša stalna naloga. Izpostavil bi vlaganja in izboljšave na področju šolstva in zdravstva, varnosti državljanov ter nagraditi delo.˝

Janez Jože Olovec, evidentiran kandidat za poslanca ter član Izvršilnega odbora Slovenske demokratske mladine, je v svoji predstavitvi izpostavil, da je ob raznih pogovorih spoznal, da bi lahko tudi sam naredil več za našo Slovenijo, zato se je odločil za včlanitev in aktivno delovanje v podmladku SDS. Veliko svojega prostega časa nameni prostovoljni pomoči oz. razvoju kulture v svojem kraju. Opaža, da je apatičnost do politike med mlajšo generacijo velika. Med cilje si je zato postavil tudi to, da mlajšim generacijam približa politiko in da bo delež mladih, ki jim je vseeno, kako se bo živelo in delalo v naši državi, čim manjši. Na koncu je izpostavil, da konec koncev tudi mladi še kako prispevajo k razvoju naše države in družbe, zato je njihov glas izrednega pomena.

Poslanec Državnega zbora RS in predsednik Občinskega odbora SDS Sevnica Tomaž Lisec je poudaril, da je bilo v letih od 2013 do 2020 malo posluha s strani levih vlad za Posavje: “Hoteli so nam jemati institucije. Naše investicije so čakale in čakale. Na srečo smo dočakali vlado, ki ima posluh za Posavje, želi močne institucije v Posavju in predvsem podpira investicije v tem delu države. Do konca mandata bomo še veliko postorili. A za nadaljnje delo bo potrebno drugo leto iti na volitve in dobiti še večjo moč in podporo. Kajti močna SDS pomeni napredno in razvito državo Slovenijo. Ker mi znamo graditi.”

Štefanija Pavčnik, predsednica Občinskega odbora SDS Laško in občinska svetnica, je podjetnica že trideset let in to delo z veseljem opravlja. Zelo rada dela z ljudmi in jim pomaga v stiski. Za kandidaturo se je odločila zato, ker želi pospešiti reševanje problemov okoli infrastrukture, zdravstva, sociale ter gospodarstva in turizma, v katerem vidi še veliko priložnosti, saj je Slovenija zelo razgibana in nepopisno lepa. Vse volivce vabi, da se udeležijo volitev in tako izkažejo svojo voljo.

Še nekaj fotografij s srečanja članov in simpatizerjev, ki je pred kratkim potekalo v Leskovcu pri Krškem.

Vir: MP

M. P.