Znane podrobnosti gradnje kar 280 metrov dolgega mostu čez Savo

Načrtovani most, projekcija.

Poročali smo že, da Direkcija za infrastrukturo načrtuje gradnjo kar 280 metrov dolgega mostu čez Savo, ki bo stal na Logu pri Sevnici. Zdaj so znane nekatere podrobnosti, med drugim tudi ta, da je ocenjena vrednost gradnje med 13 in 14 milijoni evrov.

Kot so za naš portal povedali na ministrstvu za infrastrukturo, bo novi most čez Savo na Logu pri Sevnice povezal naselja na desnem bregu Save z mestom Sevnico. S tem bo omogočil razvoj in širitev mesta ter razbremenil most čez Savo pri Boštanju.

Most bo dolg 280 metrov in širok 14 metrov. Imel bo urejene hodnike za pešce in kolesarje ter cestno razsvetljavo. Ko bo postavljen, bodo ukinjeni trije nivojski prehodi čez železniško progo, kar naj bi izboljšalo prometno varnost ter skrajšalo potovalne čase.

Skupaj z izgradnjo mostu bo spremenjena tudi regionalna cesta med Sevnico in naseljem Gornje Brezovo ter del glavne ceste. V navezavi na nov most bo tako na regionalni cesti kot na glavni cesti urejeno krožno križišče, v Log pa bodo ob glavni cesti urejena avtobusna postajališča.

Trenutno je v izdelavi vsa potrebna projektna dokumentacija, ki bo v revizijo predana predvidoma v drugi polovici letošnjega leta. Nato bodo stekli parcelacija, odkupi potrebnih zemljišč, pridobitev gradbenega dovoljenja in javni razpis za gradnjo, pri čemer je intenzivnost nadaljnjih korakov odvisna od zagotovljenih finančnih sredstev, navajajo v Direkciji za infrastrukturo.

M. P.