Zmanjkuje goriva, najprej v ministrovih Radečah!

(vir: Twitter)

Na Petrolovih bencinskih servisih je že včeraj zmanjkovalo goriva, podobno naj bi bilo tudi danes. Iz Radeč, kjer domuje novi gospodarski minister Matjaž Han, pa so včeraj poročali, da je Petrolova črpalka ostala brez dizelskega goriva. 

Radeče so bile med prvimi, kjer je zmanjkalo goriva, pozneje so poročali še o pomanjkanju v ostalih krajih. V Novem mestu je tega, npr., zmanjkalo okoli 21.45 ure.

Nad cenami goriva bdi ministrstvo za gospodarstvo, zato je to svojevrstna sramota tako za ministra, ministrstvo kot vlado Roberta Goloba v celoti.

Razlog za pomanjkanje so napovedane visoke podražitve goriva. Cene bodo s torkom, 21. junijem, opolnoči, bistveno višje.

Po izračunih časnika Finance in napovedih vlade naj bi bila cena za liter dizla 1,81 evra, ceno bencina pa pri 1,80 evra.

Spomnimo. Trenutna vlada je v tem tednu umaknila uredbo, ki jo je 10. maja sprejela vlada Janeza Janše, cene goriv bi morale biti zamrznjene do vključno 10. avgusta 2022, določene so bile: 1,560 evra za bencin in 1,668 evra za dizel.

Od torka opolnoči bo dizel dražji za najmanj 0,142 evra (14,20 evra za 100 litrov goriva), bencin pa za 0,24 evra (24 evrov za 100 litrov goriva). Vse to bo posledično vplivalo tudi na podražitve ostalih izdelkov in storitev.

(vir: Twitter)

M. P.