Zgodovinsko: Janša z avstrijskim kanclerjem v osrčju slovenskih gora

Slovenski premier Janez Janša in njegov avstrijski gost, kancler Sebastian Kurz sta se po pogovorih v Ljubljani včeraj skupaj podala še v severno steno Triglava. Preplezala sta slovensko smer, je sporočil premier Janša in dodal, da sta imela vsebinske pogovore.

Novica je zelo odmevala tudi v Avstriji, slovenski premier Janša pa je danes na Twitterju objavil še nekaj fotografij in podrobnosti. Že včeraj je sicer objavil, da je bilo vreme na vrhu čudovito, bila je odlična družba izvrstnega gornika in Sebastiana Kurza, bili so vsebinski pogovori.

Danes pa je objavil:

“Severna Triglavska stena je še vedno zakon. Še posebej, če jo začneš v megli in oblaku ter končaš v popoldanskem soncu v družbi izvrstnega gornika in sogovornika Sebastiana Kurza ter odličnih slovenskih gorskih vodnikov” in pri tem označil Tino Di Batista, Milana Romiha, Bojana Pograjca in Urško Bačovnik Janša.”

Zapisal je tudi: “Ves trud pa je poplačan na vrhu stene z razkošnimi pogledi na s soncem obsijane vršace Zahodnih Julijcev. ter morje megle v dolini.”

V nadaljevanju si poglejte fotografije včerajšnjega neverjetnega dogajanja v osrčju slovenskih gora:

Vir: Janez Janša (Twitter.com/JJansaSDS), ki je ob objavi fotografij zapisal: foto: Tina, Urška, Sebastian, Milan in Bojan

M. P.