Zdravstveni inšpektorji bodo poostreno nadzirali gostinske lokale in plaže

(vir: pixabay.com)

V teh dneh bodo zdravstveni inšpektorji poostreno nadzirali gostinske lokale. Nadzor bo potekal čez dan, pa tudi v večernih in nočnih urah. Napovedan je tudi nadzor plaž.

Zaradi povečanega števila okužb z novim koronavirusom je vlada pred dnevi uvedla nove omejitve zbiranja oseb, saj prav razna druženja veljajo za najbolj tvegano dejavnost za širjenje okužb.

Do zbiranja ljudi pa prihaja tudi v gostinskih lokalih in na javnih mestih, kot so recimo plaže ob rekah, jezerih in ob slovenskem morju.

Zato so se pristojni odločili za poostren nadzor nad gostinskimi lokali, ki bo ta konec tedna potekal čez ves dan.

Inšpektorji bodo nadzirali npr., ali je razdalja med mizami ustrezna, ali imajo gostje na voljo razkužila in ali gostinci dosledno spoštujejo tudi navodila Nacionalnega inštituta za javno zdravje glede nošenja mask. Te so obvezne za osebje tako v notranjih kot zunanjih površinah lokala, za goste pa ob vstopu v notranjost lokala.

Poostren nadzor naj bi potekal tudi na urejenih plažah, kjer bo inšpektorje npr. zanimalo, ali upravljalci poskrbijo za omejevanje števila obiskovalcev in zagotavljajo ustrezno razdaljo med ležalniki oz. obiskovalci na sami plaži.

Zdravstvenim inšpektorjem se bodo po napovedih pridružili tudi inšpektorji Finančne uprave RS, ki bodo sproti ugotavljali še kršitve s svojega področja.

M. P.