Zdravstveni dom Sevnica poziva k podaji prijav za cepljenje

Prejšnji teden se je z namenom obvladovanja problematike širjenja covida-19 vnovič sestal razširjeni štab Civilne zaščite občine Sevnica. Na njem je bilo slišati, da je po podatkih Zdravstvenega doma Sevnica zaznati trend padanja deleža okužb, še vedno pa je položaj resen, saj je Posavje še vedno med regijami, ki se nahajajo v t. i. črnem območju.

 

Zdravstveni dom Sevnica tudi zato nadaljuje z izvajanjem množičnega hitrega testiranja za vse, ki to želijo, in sicer v Sevnici in Krmelju po vnaprej objavljenem razporedu. Enako bo tudi ta teden. Razpored sproti objavljajo tudi na občinski spletni strani.

V zdravstvenem domu pa tudi že zbirajo prijave za cepljenje, in sicer prek telefonske številke 07 81 61 500, od ponedeljka do petka od 7. do 15. ure, prav tako je mogoče interes za cepljenje podati pri svojem izbranem osebnem zdravniku, in sicer po telefonu ali preko e-pošte. Podati je treba naslednje podatke: ime in priimek, rojstni datum, telefonska številka.

Zaradi postopnega dobavljanja cepiva imajo prednost pri cepljenju najbolj ogrožene skupine prebivalcev, med njimi oskrbovanci domov za starejše in socialno varstvenih zavodov, zaposleni v domovih starejših občanov, zaposleni v zdravstvenih zavodih. Nato sledijo starejši od 60 let in več, ki se cepijo postopoma, glede na dostopnost cepiva – najprej starejši od 80 let, nato starejši od 70 let in nato starejši od 60 let. Sledijo mlajši kronični bolniki in nato vsi ostali. Prednostno se bodo cepili tudi zaposleni v vzgoji in izobraževanju ter kritični infrastrukturi.

Zdravstveni dom Sevnica ob tem poziva k prijavi na cepljenje, saj je od števila prijav odvisen tudi dotok cepiva, hkrati pa se z vodenjem prijav omogoča sistematično načrtovanje izvajanja cepljenja.

M. P.