Zbor članov Plavalnega kluba Celulozar Krško

Foto: PKC

»V novi klubski pisarni oz. sosednji učilnici v stavbi AMD Krško je v četrtek, 22. marca, potekal redni letni zbor članov. Predstavljeno je bilo delovanje kluba v letu 2017 ter plan dela za letošnje leto. Po nekaj letih prenove obeh šolskih bazenov in posledično upadu števila vadečih otrok je začetek tega šolskega leta, ko je tudi začetek plavalne sezone, z opravljenimi tečaji plavanja prinesel večje število vpisov v redne programe. Posledično je zabeležen tudi nekoliko povečan finančni priliv iz plavarin, ki so ob sredstvih s strani Občine Krško glavni vir prihodkov, potrebnih za nemoteno delovanje programov.« so sporočili iz Plavalnega kluba Celulozar Krško.

Njihove dejavnosti

Organiziran je bil že 46. Pokal Krško na bazenu v Brestanici v sklopu Občinskega praznika, plavalci so osvajali medalje in postavljali osebne rekorde na tekmah po Sloveniji in v tujini. Treninge trenutno obiskuje več kot 100 otrok v starosti od 6 do 18 let, aktivni so veterani, kateri prav tako uspešno tekmujejo na svojih tekmah.

Zbor članov se je zaključil s slavnostno otvoritvijo klubske pisarne, katera je bila s soglasjem PKC zaradi potreb nogometnega kluba preseljena izpod tribun štadiona.

»Hvala vsem, ki pomagate za nemoteno delovanje kluba, v katerem še vedno verjamemo, da bomo skupaj z ostalimi športnimi klubi – uporabniki bazenov ter vsemi občani Krškega (plavanje je ena od najboljših oblik rekreacije s pozitivnim vplivom na celo telo) v bližnji prihodnosti, kot nekatera druga mesta v Sloveniji, prišli do obljubljenega pokritega bazena« so še dodali na koncu obvestila za javnost.

Tekst in foto: PKC

N. N.