Zbil peško in odpeljal s kraja prometne nesreče

pixabay.com

Policisti so bili 1. maja okoli 10. ure obveščeni o prometni nesreči na regionalni cesti pri kraju Senovo, kjer naj bi voznik osebnega avtomobila trčil v peško in odpeljal s kraja nesreče. Poškodovano peško so reševalci odpeljali v bolnišnico in po podatkih iz bolnišnice je mladoletna peška hudo  poškodovana.

Policisti so takoj pričeli izvajati aktivnosti za izsleditev povzročitelja nesreče. Na podlagi zbranih obvestil in izsledkov ogleda so ugotovili, da je nesrečo povzročil voznik osebnega avtomobila Opel astra, ki je s prednjim desnim delom vozila trčil v peško, ki je pravilno hodila ob robu vozišča. V okolici Krškega so našli poškodovani avtomobil in ga zasegli. Prav tako so izsledili domnevnega povzročitelja nesreče in sopotnika, zdaj pa nadaljujejo s preiskavo in ugotavljanjem vseh okoliščin. Po zaključeni preiskavi bodo z ugotovitvami seznanili pristojno tožilstvo.

Vlomi in tatvine

Med 30. aprilom in 1. aprilom je v Leskovcu pri Krškem nekdo izkoristil odsotnost stanovalcev in skozi vrata terase vlomil v stanovanjsko hišo. Odtujil je denar in zlat nakit in lastnike oškodoval za 12.000 evrov. Okoliščine vloma policisti še preiskujejo.

Med 29. aprilom in 1. majem je v kraju Trebež na območju Brežic nekdo skozi okno
vlomil v stanovanjsko hišo in odtujil denar in zlat nakit. Stanovalci, ki so bili v času vloma na dopustu, ocenjujejo da so oškodovani za 12.000 evrov, so sporočili iz Policijske uprave Novo mesto.

C. R.