Zaseženo vozilo in globa 2420 evrov

Fotografija je simbolična. (pixabay.com)

Brežiški policisti iz prometa izločili voznika, ki sta vozila pod vplivom alkohola, zgodila se je prometna nesreča z udeležbo kolesarja in voznice osebnega avtomobila v Dobovi.

V Zgornjem Obrežu so policisti včeraj v jutranjih urah izvajali meritve hitrosti in ustavili voznika osebnega avtomobila iz Hrvaške, ki je v naselju prekoračil dovoljeno hitrost za 29 km/h. Med postopkom so tudi ugotovili, da je vozil pod vplivom alkohola, v litru izdihanega zraka je imel 0,39 miligramov alkohola.

Odvzeli so mu vozniško  dovoljenje, prepovedali nadaljnjo vožnjo in zaradi kršitev izdali plačilni nalog v višini 1600 evrov ter izrekli 17 kazenskih točk.

Nadalje so med kontrolo prometa v okolici Brežic nekaj po 11. uri ustavili voznika osebnega avtomobila, ki je imel v litru izdihanega zraka 0,45 miligramov alkohola. Zaradi suma vožnje pod vplivom prepovedanih drog so mu odredili hitri test za droge, ki je bil prav tako pozitiven. Ugotovili so še, da voznik iz Ljubljane nima veljavnega vozniškega dovoljenja, vozil pa je neregistriran in nezavarovan avtomobil.

Vozilo so zasegli, kršitelju izdali plačilni nalog v višini 2420 evrov in na sodišče naslovili obdolžilni predlog.

Poškodovan kolesar

Nekaj po 19. uri se je zgodila prometna nesreča z udeležbo kolesarja in voznice osebnega avtomobila v Dobovi. Brežiški policisti so ugotovili, da je 82-letna voznica osebnega avtomobila v križišču odvzela prednost 48-letnemu kolesarju iz Hrvaške.

Kolesar je po trčenju padel, lažje poškodbe so mu oskrbeli v brežiški bolnišnici.

M. P.