Zaposleni Splošne bolnišnice Brežice si želijo vrnitve prejšnjega direktorja Dražena Levojevića

Brežiška bolnišnica se je znašla v rdečih številkah, kar za naslednjega direktorja pomeni trdo delo, saj bo najprej potrebno sanirati dolgove in šele nato razmišljati o nujno potrebnih razvojnih naložbah.

Vir: Spleta stran SB Brežice

Splošna bolnišnica Brežice zagotavlja svoje storitve za več kot 70.000 prebivalcev na sekundarni ravni v posavski regiji, hkrati pa predstavlja vir za preživetje okrog 340 zaposlenim in njihovim družinam. Zaposleni imajo voljo in sredstva, da zagotavljajo svojim pacientom kakovostno in varno zdravstveno obravnavo. Ravno tako se enotni glede odločitve o odgovornem in zanesljivem vodstvu: Želimo si prejšnjega direktorja, kar izražamo z zbranimi podpisi,” navajajo. Iz izjave za javnost pa je moč razbrati, da je za zaposlene vrnitev Levojevića najboljša možna rešitev.

Eden od spletnih medijev navaja, da je župan Brežic Ivan Molan seznanjen s željo zaposlenih o vrnitvi na položaj direktorja Dražen Levojevića. Pravzaprav si tudi sam želi takšnega razpleta, vendar ga skrbi, da v vladi temu niso naklonjeni. Povedal je: “Včasih se mi zdi, da gre za načrtno slabenje bolnišnice. S političnim kadrovanjem se na vodilen položaj postavi neprimerno osebo, ki ni sposobna opravljati tako zahtevnega dela, to vodi v slabe poslovne rezultate, vlada pa tako dobi izgovor, da lahko ravna po svoje. V tem primeru priključi brežiško bolnišnico k novomeški.”

Drugi črni scenarij, ki bi bil možen, vendar tudi za njega upamo, da se ne bo udejanjil, pa je, da se selektivno ukinejo oddelki, zaradi česar bi morali bolniki iz posavske regije na vse zahtevnejše posege v Novo mesto. S tem bi se v bolnišnici Brežice drastično zmanjšalo število zaposlenih. Po navedbah medijev je Molan pred dnevi pisal ministrici za zdravje Milojki Kolar Celarc v želji po sestanku, vendar odgovora še ni prejel. Ministrica se je zaenkrat glede Splošne bolnišnice Brežice zavila v medijski molk, hkrati pa vlada nenehno poudarja, da obstoj bolnišnice ni ogrožen. Upamo, da tokrat mislijo resno in da njihove obljube niso prazne!

N. N.