Zapis Levice, ki se je neslavno postaral

Še pred dvema letoma so v stranki Levica obsojali idejo glede razširitve slovenskega cestnega omrežja, danes pa smo priča situaciji, nekaj kilometrov na ljubljanski obvoznici potrebujemo celo uro vožnje.

Spomnimo, vlada Janeza Janše si je pred dvema letoma prizadevala za širitev cestnega omrežja. Takratna opozicijska Levica je idejo ostro kritizirala. Sklicali so celo novinarsko konferenco, na kateri je Luka Mesec kritiziral takratno Janševo vlada, da namesto, da bi denar namenjala reševanju podnebne krize, išče sredstva za širjenje slovenskega cestnega omrežja.

“Tipičen pogled razvajenčka, ki ne vidi stiske Belokranjskega, Koroškega in mnogih drugih delavcev in podjetnikov, ki morajo četrtino aktivnega življenja prebiti v avtomobilu na slabih cestah. p.s. Avtomobilske kolone in zastoji sproščajo mnogo več plinov kot tekoč promet,” se je takrat odzval Janez Janša.

Le dve leti kasneje se je izjava Levice neslavno postarala. Danes nekajkilometrska pot na ljubljanski obvoznici lahko traja tudi eno uro. Da bo treba širiti avtocestni pas je jasno skorajda vsem, če bi imeli tri pasove danes, bi bilo že prepozno. Janša je danes na Twitterju spomnil na takratni zapis Levice, ki ga je pospremil z besedami: “Ko stojite v dolgih kolonah in se sprašujete, kdaj bo pretočnost naših cest in obvoznic večja, si preberite spodnje stališče vladajočih.”

Slika zaslona: Twitter

Spletno uredništvo