Zaloke: Med vožnjo ostal brez kolesa

Prometni policisti so prejšnji teden na avtocesti pri Zalokah obravnavali nenavaden dogodek, ki se je k sreči dobro končal. Na številki 113 so policisti prejeli klic nezadovoljnega potnika, ki se je peljal v kombiniranem vozilu iz Srbije v Slovenije in sprl z voznikom zaradi občutka, da vozilo ni tehnično brezhibno. Vozilu je tudi počila pnevmatika. Ko so si policisti pobliže ogledali vozilo so ugotovili, da je iz kombija prednje levo kolo odpadlo. Nekaj vijakov na kolesih je manjkalo, drugi pa niso zdržali in je med vožnjo kolo odpadlo. Začasno so mu zasegli registrske tablice in ga zaradi tehnične pomanjkljivosti vozila oglobili.

Vozil pod vplivom mamil

Policisti na Obrežju so zgodaj zjutraj pod drobnogled vzeli 33-letnega voznika kombija iz Poljske. Ker so posumili o njegovi sposobnosti za vožnjo, so mu odredili alkotest, ki ni pokazal prisotnosti alkohola. Opravili so hitri test na mamila za ugotavljanje prisotnosti prepovedanih drog, psihoaktivnih zdravil ali drugi snovi, ki je reagiral na marihuano in opijate. Odredili so mu strokovnih pregled, ki ga je odkloni. Privedli so ga na okrajno sodišče, kjer so mu izrekli globoko 1200 evrov in pripisali 9 kazenskih točk. Policisti so mu zasegli še nekaj marihuane in amfetaminov, ki jih je imel pri sebi in ga oglobili za dodatnih 209 evrov.

Ležal na cestišču

V petek ob desetih zvečer so policiste klicali v Brezje pri Raki, kjer je na cesti ležal moški. Ugotovili so, da se je voznik-uporabnik posebnega prevoznega sredstva (električnega invalidskega vozička) zaradi vožnje preblizu desnega roba ceste prevrnil na cesto. Lažje poškodovanega so oskrbeli na kraju in ga odpeljali v brežiško bolnišnico. Preizkus alkoholiziranosti je pri 72-letnemu moškemu pokazal rezultat 0,93 mg/l alkohola v izdihanem zraku.

Vir: PU Novo mesto