FOTO: Zagorelo vozilo na izvozu AC Drnovo

Dne 3. 2. 2024 okoli 19. ure je prišlo do prometne nesreče na izvozu iz AC Drnovo pred rondojem Drnovo. Gasilci PGE Krško so izvozili z dvema voziloma in štirimi gasilci tehničnimi reševalci.

“Protinaletno, protipožarno smo zavarovali kraj nesreče in s termo kamero pregledali vozilo katero je ob trku zagorelo. Pred našim prihodom so policisti in delavci Darsa pogasili požar na vozilu. Odklopili smo akumulator, posuli razlite motorne tekočine, ter s tehničnim posegom nudili pomoč policiji pri pregledu vozila. V nesreči so se poškodovale štiri osebe, katere je NMP Krško oskrbel na kraju in odpeljal v SB Brežice. Za čiščenje posledice nesreče je poskrbel Dars. O dogodku so bile obveščene vse pristojne službe. V enoto smo se vrnili ob 20:03 uri,” so zapisali v PGE Krško.

Iz PU Novo mesto so nas obvestili glede podrobnosti nesreče, ki so je v soboto zvečer zgodila na Drnovem.

3. 2. nekaj pred 19. uro so na območju Slovenske vasi ustavljali voznika osebnega avtomobila znamke Audi. Kršitelj znakov policistov ni upošteval in je z veliko hitrostjo nadaljeval z vožnjo, zapeljal na avtocesto, kjer je vozil s hitrostjo 240 km/h, potem pa zapustil avtocesto, v krožišču Drnovo zaradi neprilagojene hitrosti povzročil prometno nesrečo in peš pobegnil. Tihotapca so policisti izsledili in prijeli. Ugotovili so, da gre za 34-letnega državljana Romunije, ki je v vozilu prevažal 31-letno državljanko Turčije in njene tri otroke. Lažje poškodovane potnike so reševalci oskrbeli.

 

Vir: PGE Krško in PU Novo mesto