Zagorelo na ostrešju silosa v podjetju Tanin v Sevnici

“Včeraj okoli 17. ure je na Hermanovi cesti v Sevnici gorelo ostrešje podjetja Tanin Sevnica. Požar so pogasili gasilci PGD Sevnica, Boštanj, Loka, Tržišče in PGE Krško z avtolestvijo. Na gasilski straži so preko noči ostali gasilci PGD Sevnica, ki so večkrat gasili žarišča po objektu in silose,” so zapisali na FB strani PGD Sevnica.

Proti ognju se je borilo približno 60 gasilcev, požar naj ne bi predstavljal nevarnosti za okolje, pri gašenju pa si ni nihče poškodoval.

“GZ Sevnica je Preko ReCO Brežice ob 17:07 uri zaprosila za pomoč pri gašenju požara v industrijskem objektu Tanin v Sevnici, predvsem zaradi potrebe po gasilski avtolestvi za gašenje z višine. Izvozili smo z gasilsko avtolestvijo in dvema gasilcema. Po prihodu na kraj smo pričeli z gašenjem ostrešja. Požar smo z gasilci iz GZ Sevnica omejili in ga dokončno pogasili. S pomočjo gasilske avtolestvije smo objekt dodatno pregledali in ugotovili, da naša pomoč ni več potrebna. Po dogovoru z vodjem intervencije smo zaključili z delom in se vrnili v enoto. Intervencijo smo zaključili ob 19.30 uri,” so včeraj na svoji spletni strani zapisali pri PGE Krško.