Zagon proizvodnje v papirnici Vipap Videm naj bi bil negotov

V papirnici Vipap Videm, ki je v postopku prisilne poravnave, je vnovičen zagon proizvodnje negotov. Medtem ko naj bi po podatkih sindikata danes pognali proizvodnjo na dveh strojih, sodišče ni dalo soglasja k sklenitvi pogodbe s podjetjem Central National Gottesman Europe, ki bi zagotovilo likvidna sredstva za širši zagon proizvodnje, poroča STA.

Prve priprave za proizvodnjo so stekle pred tednom, z delom pa je vnovič začela Vipapova brusilnica.

Po besedah zaposlenih naj bi sicer nekaj delavcev v tovarni že prejšnji teden začelo z ogrevanjem in pripravljanjem strojev za zagon proizvodnje, ta pa naj bi stekla danes, kar je potrdil tudi predsednik Konfederacije sindikatov Slovenije Pergam Jakob Počivavšek.

Okrožno sodišče v Krškem pa je včeraj sklenilo, da zavrne Vipapov predlog za izdajo soglasja k sklenitvi pogodbe z avstrijskim podjetjem Central National Gottesman Europe, ki bi zagotovil likvidna sredstva za zagon proizvodnje, izhaja iz včerajšnje objave na spletni strani Ajpesa.

Po pogodbi bi avstrijsko podjetje za obdobje osmih mesecev, od decembra do julija prihodnje leto, v višini 2,7 milijona evrov financiralo dobavo vhodnih surovin in materiala, potrebnega za Vipapovo proizvodnjo. Poleg tega bi se zavezalo proizvedene produkte Vipapa kupiti v minimalno določenih količinah. Vipap bi se ob tem zavezal, da vložek vrne v osmih mesecih brezobrestno

M. P.