Zadeva Vizjak: POP TV v želji po senzacionalizmu zamolčala ugotovitve tonskega strokovnjaka

Kakšna je še sploh verodostojnost POP TV?

Kot vse kaže, je komercialna televizija POP TV v želji po senzacionalizmu, svojim gledalcem in javnosti zamolčala, da je strokovnjak za produkcijo zvoka Mitja Krapša v analizi za njih ugotovil, da je vsaj eden od zvočnih posnetkov domnevnega pogovora med takratnim ministrom za gospodarstvo Andrejem Vizjakom in LDS-ovim tajkunom Bojanom Petanom prirejen oz. je neke vrste lepljenka.

Takšno dejanje je z novinarskega vidika skrajno neprofesionalno.

O ugotovitvah tonskega strokovnjaka je namreč v sredo prva poročala televizija Planet TV tej pa je Krapša med pogovorom povedal, da je analizo že naredil za POP TV, ki pa je ni objavila. POP TV je imela tako že dan po tistem, ko je prvič senzacionalno predvajala posnetke domnevnega Vizjakovega pogovora, mnenje strokovnjaka, da gre za prirejen posnetek, a je to javnosti zamolčala. Zakaj je do tega prišlo, na POP TV ne pojasnjujejo, kot vse kaže, pa je želja po senzacionalnosti prevladala nad iskanjem dejstev.

Sicer pa se je v zadevi danes oglasil tudi Petan. Dejal je, da se pogovora z Vizjakom ne spominja in tudi on podvomil v avtentičnost posnetka.

A. M.