Začelo se je predčasno glasovanje v drugem krogu predsedniških volitev

Pred drugim krogom predsedniških volitev bo od danes do četrtka, vsak dan med 7. in 19. uro potekalo predčasno glasovanje. Volivci, ki se glasovanja v nedeljo ne bodo mogli udeležiti, bodo tako lahko svoj glas za enega izmed predsedniških kandidatov, ki jima je uspel preboj v drugi krog, oddali v naslednjih dneh.

 

V drugi krog predsedniških volitev sta se uvrstila Anže Logar in Nataša Pirc Musar. Največ volivcev je v prvem krogu, tudi po prištetih glasovnicah iz tujine, prepričal Logar, za katerega je glasovalo 33,95 odstotka volivcev, za Pirc Musarjevo pa je glasovalo 26,88 odstotka volivcev.

Nekdanji zunanji minister Logar velja za zmernega politika, ki v kampanji poudarja potrebo po medsebojnem sodelovanju in povezovanju. Pirc Musarjeva medtem velja za predstavnico elite, ki je tudi z različnimi finančnimi malverzacijami obogatela v času lastninjenja. V kampanji ne zna prepričljivo pojasniti nekaterih spornih poslov svojega moža, pa tudi lastnih poslov, povezanih z nakupom vile Ruska dača.

V Posavju je mogoče predčasno voliti na Upravni enoti Brežice, Občini Krško (za volivce iz Krškega in Kostanjevice na Krki), Občini Sevnica (za volivcev iz Sevnice in Škocjana) in Občini Radeče ter Kulturnemu dom Šmarje pri Jelšah (za volivce iz Bistrice pri Sotli).

A. M.