Za volan pod vplivom alkohola, zasežen fiat punto in vlom v Račji vasi

Fotografija je simbolična.

S Policijske uprave Novo mesto poročajo o več kršitvah predpisov, vožnjah pod vplivom alkohola, vlomu in tatvini, pa tudi o prijetem migrantu na prehodu Orešje na Bizeljskem.

Kršiteljici zasegli fiat punto

Policisti PP Krško so v petek, 29. junija, v Brestanici ustavili 27-letno voznico
osebnega avtomobila. Med postopkom so ugotovili, da kršiteljica nima veljavnega vozniškega dovoljenja. Zaradi suma vožnje pod vplivom prepovedanih drog  so ji odredili strokovni pregled, vendar je opravljanje strokovnega  pregleda odklonila. Fiat punto so ji zasegli in o kršitvah z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

Krško: Voznik pod vplivom alkohola

Prav tako v petek, 29. junija popoldne, pa so bili krški policisti obveščeni o nevarni vožnji voznika osebnega avtomobila, ki naj bi z vozilom zapeljal preko podpornega zidu in nadaljeval z nezanesljivo vožnjo. 49-letnega voznika so policisti izsledili
in  mu zaradi očitnih znakov alkoholiziranosti odredili preizkus. V litru izdihanega zraka je imel 0,79 miligramov alkohola. Prepovedali so mu nadaljnjo vožnjo,  odvzeli vozniško  dovoljenje in na sodišče podali obdolžilni predlog.

Brežice: Voznica začetnica pod vplivom alkohola

Brežiški policisti so bili včeraj, v nedeljo 1. julija, okoli 8. ure obveščeni o prometni nesreči z udeležbo dveh osebnih avtomobilov v Brežicah. Opravili so ogled in
ugotovili, da je nesrečo zaradi izsiljevanja prednosti povzročila voznica začetnica, ki je imela v litru izdihanega zraka 0,34 miligramov alkohola. Odvzeli so ji vozniško dovoljenje, prepovedali nadaljnjo vožnjo, izdali plačilni nalog in o vožnji pod vplivom alkohola seznanili sodišče.

Račja vas: Vlom in tatvina

V Račji vasi na območju Brežic je  v soboto, 30. junija, nekdo izkoristil odsotnost
stanovalcev in skozi vrata vlomil v stanovanjsko hišo. Odtujil je denar in zlat nakit, okoliščine pa kriminalisti še preiskujejo.

Orešje: Poskus izmika mejni kontroli, skrit Iračan

Na mejni prehod Orešje (na Bizeljskem) je v noči na 1. 7. na vstop v Slovenijo z osebnim avtomobilom nemških registrskih oznak pripeljala  državljanka  Poljske. Policisti  so opravili mejno kontrolo in kontrolo prtljažnega dela vozila, kjer so našli skritega državljana Iraka, ki se je skušal izogniti mejni kontroli in nedovoljeno vstopiti v Slovenijo. 32-letni državljanki Poljske so izrekli globo, državljana Iraka pa po zaključenem postopku predali hrvaškim varnostnim organom.

M. P.