Za vikend gorelo pri Kerinovem Grmu

FOTO: PGE Krško

ReCO Brežice je PGE Krško dne 06.10.2023 ob 17:35 obvestil, da gori v okolici romskega naselja Kerinov Grm. “Takoj smo izvozili na kraj dogodka in pogasili ostanke požete koruze na površini 30 arov. Na lokaciji je bila prisotna tudi policija in lastnik njive. O dogodku so bile obveščene vse pristojne službe. V enoto smo se vrnili ob 18:17 uri,” so zapisali pri PGE Krško

Prometna nesreča v Bušeči vasi

Brežiški policisti so bili 6. 10. okoli 12.30 obveščeni o prometni nesreči na cesti med Bušečo vasjo in Cerkljami ob Krki. Opravili so ogled, zbrali obvestila in po prvih ugotovitvah je za nesrečo odgovorna 27-letna voznica osebnega avtomobila, ki je zaradi vožnje po levem smernem vozišču izgubila oblast nad vozilom in trčila v avtomobil, ki ga je iz nasprotne smeri pripeljala 19-letna voznica. 19-letno voznico so reševalci oskrbeli, po podatkih iz bolnišnice je utrpela lažje poškodbe. Policisti nadaljujejo z ugotavljanjem okoliščin, povzročiteljici nesreče bodo zaradi kršitve cestno prometnih predpisov izdali plačilni nalog.

Kršitelj pod vplivom alkohola

Policisti PP Sevnica so 6. 10. zvečer zaradi nezanesljive vožnje v Sevnici ustavil voznika osebnega avtomobila. Med postopkom so ugotovili, da ima 36-letni kršitelj v litru izdihanega zraka 0,84 miligramov alkohola. Odvzeli so mu vozniško dovoljenje, ga odpeljali v prostore za pridržanje in o kršitvi z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

Vir: PU Novo mesto