Za Pirc Musarjevo je pidovski tajkun Horvat finančni genij

Nataša Pirc Musar in njen mož Aleš Musar očitno nista razkrila vsega premoženja.

Predsedniška kandidatka Nataša Pirc Musar je po prvem krogu predsedniških volitev, v katerem je največji delež glasov dobil nekdanji zunanji minister Anže Logar, dejala, da bo šlo v drugem krogu volitev predvsem za spopad vrednot. Ob tem so se mnogi vprašali, kakšne vrednote pravzaprav goji Pirc Musarjeva sama.

 

Pirc Musarjeva je predstavnica leve politične elite, ki je med drugim obogatela v času lastninjenja. Del te elite je tudi Darko Horvat, eden največjih domačih privatizacijskih tajkunov, za katerim je po propadu njegovega poslovnega sistema Aktiva po pisanju portala Necenzurirano ostalo za 170 milijonov evrov nepoplačanih dolgov do bank. Zaradi tega ga preiskuje specializirano državno tožilstvo, ki je konec lanskega leta na sodišče tudi vložilo zahtevo za uvedbo sodne preiskave proti Horvatu. Očitajo mu kaznivo dejanje zlorabe položaja ali zaupanja.

In kaj ne glede na to o Horvatu pravi Pirc Musarjeva. Zanjo je, zanimivo, Horvat finančni genij, kar si lahko ogledate tudi v spodnjem videu.

A. M.