Za naziv Naj planinska koča se poteguje tudi Tončkov dom na Lisci

Tončkov dom na Lisci.

Spletni portal Siol.net in Planinska zveza Slovenija tudi letos organizirata izbor Naj planinska koča. Ta poteka na spletni strani Siol.net, med kandidati pa je tudi Tončkov dom na Lisci.

 

Gre za že osmi izbor. Letos sodeluje 155 planinskih koč, od tega 30 visokogorskih in 125 planinskih koč na nižje ležečih predelih. Na koncu bodo razglasili dve zmagovalki in podelili plaketo za naj planinsko kočo in naj visokogorsko planinsko kočo.

Letos glasovanje ni razdeljeno na predizbor in finalni izbor, temveč je vseh 156 planinskih koč mogoče glasovati od začetka do konca glasovanja. To potekalo od 30. maja do 5. septembra, ko bodo tudi razglasili zmagovalki.

Uporabnik želeno planinsko kočo ocenjuje na podlagi treh meril – urejenost, gostoljubje in ponudba. Pri vsakem merilu je planinski koči mogoče dodeliti od ene do treh točk, posamezna planinska koča lahko torej od enega uporabnika prejme največ devet točk. Točke se med seboj seštevajo in na koncu bosta zmagali planinski koči, ki bosta v skupnem seštevku prejeli najvišje število točk oziroma najvišjo skupno oceno.

Uporabnik lahko za posamezno planinsko kočo glasuje le enkrat med celotnim glasovanjem. Pri tem pa lahko glasuje za poljubno število planinskih koč.

M. P.
.